Kedves Szülők!

A Viola Óvoda Gyermekeiért Alapítvány 2009. május 26-án jött létre az óvoda pedagógusai és az óvodába járó gyerekek szüleinek javaslatára. Nevében is benne van célja, tevékenységi területe.

Tőkéjét a szülők kisebb-nagyobb pénzadományai, valamint az szja 1 %/-a biztosítják, amit pályázatokon nyert kisebb összegekkel igyekszünk gyarapítani. Ebből vásároltunk kihangosító berendezést az udvari rendezvényeinkhez, erre a tőkére építve hirdetjük meg évente egy-egy alkalommal óvodásainknak azt a pályázatot, melyre képzőművészeti alkotásaikkal nevezhetnek be, s a díjakat az alapítvány állja.

Létrehoztunk továbbá egy un. kitüntetést: megterveztünk és elkészíttettünk egy plakettet, amit az óvodáért sokat, illetve jelentős mértékben tevékenykedő személyeknek adományozunk.

Rendszeresen vásárol az Alapítvány játékeszközöket, az óvodai költségvetés adta lehetőségek kiegészítése céljából. Ennek köszönhetően volt több ajándék a csoportok karácsonyfái alatt az utóbbi években, ill. bővült az udvari játékok köre (kerékpárok, homokozóeszközök). Rendszeresen támogatjuk a hátrányos helyzetű óvodásaink erdei óvodai táborozását is ebből az alapítványi keretből. Több alkalommal színházi előadást, Gyermek és Viola-napi játszóházat, ugrálóvárat finanszírozunk, ill. kirándulás buszköltségét is fedezzük belőle, valamint 2020. januárban kész lett a teljes mértékben alapítványi támogatásból épült sószobánk is.

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ával támogassák óvodánk alapítványát, hogy a befolyó összeggel a gyerekek egészségmegőrzését szolgálhassuk.

Köszönettel:

a Viola Óvoda Gyermekeiért Alapítvány kuratóriuma

Ha a személyi jövedelemadó 1%-án kívül is szeretné támogatni az alapítványt, akkor az alábbi lehetőségek közül választhat:

– A CIB Bank (Bp. IV.Árpád út 112. szám alatti) fiókjában készpénz befizetéssel

– A CIB Bank számlájára készpénz-átutalással: (Számlaszám: 10701221-48837400-51100005)