Ünnepeink

Mikulás: Délelőtt ellátogat hozzánk a Mikulás, akit a gyermekek csoportonként verssel, dallal fogadnak. Jutalmuk természetesen nem marad el, mindenki meglepetés csomagot kap.

Karácsony: Csoportonként várjuk ezt az ünnepet. Délelőtt a gyermekeket a fa alatt ajándékok várják, melynek része egy bábelőadás is. Délután a szülőket várjuk közös játékra és éneklésre.

Farsang: Ez a nap sok mókával, játékkal, tánccal telik, „ki-ki a maga jelmezébe bújva.”

1848-49. forradalom és szabadságharc: Korcsoportnak megfelelő megemlékezést tartunk. A középső- és nagycsoportosok a kerületi Petőfi szoborhoz sétálnak el és kitűzik az általuk készített nemzeti színű kézműves alkotásaikat.

Húsvét: A nyuszi várás mindenhol egyéni keretek között zajlik, a húsvéti ajándék sem marad el.

Anyák napja: Csoportonként változó formában köszöntik a gyermekek az édesanyákat verssel, dallal és ajándékkal.

Évzáró-búcsúztató: Az iskolába készülő gyermekek búcsúztatjuk, egybekötött évzáróval.

Hagyományaink

Szüreti hét: „Tőkétől az asztalig” a szőlő feldolgozás teljes folyamatát megismerik a gyermekek.

Márton nap: a Márton nap körüli készülődés csoportonként változó. Lámpást készítünk, libás versekkel, mesékkel, játékokkal ismerkedünk. Vendégül látjuk a szülőket libazsíros kenyérre és teára.

Adventi koszorúkészítés: Egész napos program Adventet megelőző héten. A szülő gyermekével együtt készítheti el az adventi koszorút vagy egy ajtódíszt, melyhez a szükséges alapanyagokat biztosítjuk.

Kézműves vásár: A lelkes testületünk által készített ajándékokat igazi vásári hangulathoz méltóan kínáljuk eladásra, melyek megvásárlásával az alapítványunkat támogatják.

Viola nap: Ezen a napon az óvodánkat kinyitjuk és a leendő óvodásoknak ízelítőt adunk az óvodai élet mindennapjaiból. A teraszokon kézműveskedéssel várjuk leendő és már óvodás gyermekeket.

Kihívás napja: Óvodánk programjának szerves része a mozgás. Ezen a napon csatlakozunk az országos programhoz és sportolunk, sokat mozgunk. Kicsik és nagyok zenés tornával kezdik a napot, majd mindenki a magával hozott rollerrel, kerékpárral kerekezik az udvaron és az óvoda körül az óvó nénik vezetésével.

Gyermeknap: „Móka és szórakozás” Csupa játék ez a nap, légvárral, ügyességi játékokkal, lufi hajtogatással. Délután a szülőket is várjuk szeretettel.

Jeles napjaink

Magyar Népmese Napja (szeptember 30.): Minden évben Benedek Elek születésnapján tartjuk ezt a napot. Ez a nap a mesék napja mind a magyar, mind a más népek meséi felé is tisztelettel fordulunk. Célunk, hogy megszerettessük a mesékben rejlő bölcsességeket, a mese nyelvezetét és nem utolsó sorban, hogy alakítsuk a gyermekek képi világát.

Állatok Világnapja (október 4.): E jeles nap célja, hogy az ember és állat közötti barátság erősítése és a kettő közötti együttélés fontosságára hívja fel a figyelmet. Óvodánkban kiemelt fontosságú ez a nap minden csoportban, rajz kiállítással, kézműves munkákkal készülünk. Lehetőségeinkhez mérten kis állat bemutatót tartunk.

Víz Világnapja (március 22.): Ez a nap az édesvízi készletek veszélyeztetettségére, tiszta víz fontosságára hívja fel a figyelmet. A csoportjaink ezen a napon vizes kísérleteket végeznek és a víz fellelhetőségével ismerkednek.

Föld napja (április 22.): A Föld napja kiemelt esemény, mely a Föld természeti környezetének megóvása érdekében jött létre, mely világméretű megmozdulás lett. Ezen a napon minden csoportunk Visegrádra kirándul és környezeti játékok keretében tapasztalatokat szerzünk.

Madarak és fák napja (május 10.): Célja a természetvédelem iránti elkötelezettség kialakítása. Ezt a zöld ünnepet óvodai keretek között tartjuk, az óvónők csoportonként játékos feladatokkal színesítik ezt a napot.